Press "Enter" to skip to content

Flowers Slot Recension

Flowers Slot är en spelautomat som finns tillgänglig på många olika casinon på nätet. Som du kanske hör på namnet kretsar temat kring mängder av färgglada blommor. Bakom denna underhållande slot ligger spelföretaget NetEnt som tidigare producerat flera stora succéer, till exempel det otroligt populära spelet Starburst. Flowers Slot består av fem hjul som tillsammans skapar tre rader som utgör spelplanen. Spelet är uppbyggt av glada färger och symboler som föreställer olika varianter av levande blommor. Du möts omedelbart av naturljud och fågelkvitter när du startar spelet och dessa kombineras med färgstarka symboler i alla möjliga färger och former. Hjulen är placerade i mitten och du har en tydlig kontrollpanel på den nedre delen av skärmen. 

Spelautomaten lanserades redan 2013, vilket var ett tag sedan och det märks lite på hur spelautomaten är uppbyggd. Flowers Slot har en klassisk uppsättning av hjul som ligger platt i mitten av skärmen. Symbolerna kommer i form av väldesignade animeringar där hjulen snurrar neråt som klassiska enarmade banditer. Det klassiska upplägget är dock inte någon nackdel, då det väcker någon form av nostalgisk känsla när man spelar. Slots behöver trots allt inte vara avancerade för att bli populära. Dessutom erbjuder denna roliga slot flera intressanta funktioner som verkligen kan få din spelkassa att växa sig större. Nedan kan du läsa mer om vad denna intressanta spelautomat har att erbjuda! 

  • Rolig och färgglad slot från NetEnt 
  • Fungerar på alla enheter 
  • Erbjuder både wilds och scatters för att öka vinstchanserna 

Tema och slotfunktioner 

I spelet Flowers Slot kliver du in i en värld fylld av färgglada blommor. Dock är dessa blommor inte som andra – dessa växter är nämligen sina helt egna karaktärer! Vissa blommor är glada, andra är arga och vissa är lite tokiga. Själva spelplanen är belägen ute i det gröna och här omringas du av avkopplande fågelkvitter. Symbolerna i spelet består av köttätande växter, rosa blommor, solrosor, blåklockor och röda rosor som är redo för fight. Spelkortssymbolerna kommer i olika starka färger som sträcker sig från gult och grönt till orange och rött. Själva spelplanen, som har en ram i trä runt sig, är placerad i mitten av skärmen och är transparent. Bakom symbolerna har du en vacker ljusblå himmel. 

Flowers Slot har så mycket som 30 fasta vinstlinjer som alltid är aktiva för att öka dina vinstchanser till max. När det gäller insatser kan du satsa upp till 750 kronor per snurr och som minst 3 kronor. Detta är med andra ord främst en spelautomat för dig som gillar att satsa försiktigt när du spelar för pengar online. Slotens kontrollpanel är placerad på den nedre delen av skärmen och det är här du ställer in dina insatser med hjälp av knapparna. Det finns även en smidig knapp för autoplay och max bet. Som mest kan du vinna 75 000 mynt i spelet och den mest värda symbolen är rosen. Tio sådana symboler ger dig 2 000 mynt! 

Bonusfunktioner 

För att öka dina chanser i Flower Slot har NetEnt valt att sätta in wild-symboler som fungerar som substitut till övriga symboler, förutom free spins och dubbelsymboler. Wild-symbolen dyker upp när och var som helst i form av en sol med texten “wild” och hjälper dig att skapa vinnande kombinationer på spelets vinstlinjer. Denna symbol kan även komma i form av en staplad wild i spelets free spins-läge och ge dig extra stora vinstchanser. Om du till råga på allt skulle lyckas snurra fram fem wilds kommer du att belönas rikligt, närmare bestämt med hela 5 000 mynt! Utöver wilds bjuder denna slot även på klassiska scatters som du verkligen bör hålla extra utkik efter. 

Det finns två olika typer av scatter-symboler i Flower Slot. En av dem kommer i form av två leende moln och den andra kommer i form av ett leende moln. Dessa symboler är extra viktiga att hålla ögonen på, då de kan belöna dig rikligt. Med tre eller fler scatter-symboler kommer din vinst att multipliceras med två. Lyckas du få 4 scatters aktiveras free spins-läget och du belönas med 10 free spins och en x3 multiplikator. Som mest kan du få 8 scatters och då får du utnyttja hela 30 free spins med en x10 multiplikator! Glöm inte att wilds kan dyka upp som staplade i detta läge och öka dina vinstchanser. Dessutom har sloten dubbla blomsymboler som räknas som två om de kommer fram. 

Fördelar 

  • Staplade wilds i free spins-läget 
  • Vinn upp till 30 free spins med hjälp av scatter-symboler 
  • Förmånliga multiplikatorer ökar vinsterna 

Nackdelar 

  • Inget riktigt bonusspel 
  • Något repetitiva ljudeffekter 

Sammanfattning 

Flowers Slot är en spännande spelautomat från NetEnt. Utvecklarna har här valt att skapa en färgglad slot med ett tema som är en blandning av blommor och tecknade figurer. Symbolerna kommer i form av olika blommor i glada färger, bakgrunden är en vacker blå himmel och hjulen omfamnas av en träram och gräs. Spelautomaten har både wilds, staplade wilds, free spins och multiplikatorer, vilket ökar vinstchanserna markant. Om du gillar enklare slots med färgglada teman är detta helt klart en slot värd att testa. Tänk dock på att maxinsatsen i spelet är 750 kronor, vilket innebär att spelet inte är optimalt för den som gillar att satsa högt på varje snurr. Se om du kan vinna maxvinsten i blommornas värld!