Press "Enter" to skip to content

Vinstfylld grisfest i Piggy Riches Slot

Välkommen till Piggy Riches Slot som är en minst sagt intressant videoslot från spelutvecklaren NetEnt. Detta är en festlig och väldigt humoristisk slot där temat är svinrika grisar, lyx och framgång. Har du lyckan på din sida kanske du också blir gynnad av grisarnas extrema framgång. Detta är en slot med fem hjul och 15 vinstlinjer utan någon växande eller stor och fast jackpott. Denna slot delar istället ut pengar i medelstora vinster regelbundet. Extra maffiga kan dock vinsterna bli i free spins-läget, där du kan vinna upp till hela 28 free spins! Om du verkligen vill grisa ner dig i en slot – då är detta sloten för dig. 

Denna NetEnt-slot lanserades så tidigt som 2010, vilket till viss del märks på grafiken i spelet. Trots det bjuder spelet ändå på en rad intressanta funktioner som kan leda till härliga vinster och förmodligen är det därför denna slot hänger med än idag. Här finns både wilds och scatters som kan leda till härliga vinster. Dessutom finns här flera multiplikatorer som kan dubbla din vinst flera gånger. Att spela är enkelt, men om du verkligen vill förstå dig på de olika bonusfunktionerna ordentligt rekommenderar vi att du testar spelet med gratispengar först. NetEnt är måna om att deras spelare ska kunna spela vart och när som helst – därför fungerar Piggy Riches Slot självklart även i mobilläge. 

  • Humoristisk slot baserat på två rika grisar 
  • Wilds och scatters kan ge dig extra stora vinster 
  • 5 hjul, 3 rader och 15 fasta vinstlinjer 

Tema och slotfunktioner 

Temat i Piggy Riches Slot är minst sagt unikt – här har NetEnt byggt upp en slot baserad på två ofantligt rika grisar och deras lyxiga liv. Spelplanen utspelar sig framför grisarnas massiva lyxvilla och på hjulen hittar du symboler i form av bland annat guldkort, en säck fylld med pengar och juveler, en spargris, en överfylld plånbok och nycklarna till lyxhuset. Självklart ser du även herr och fru gris på hjulen och dessa symboler är extra viktiga att hålla koll på – de är nämligen spelets wild och scatter. Mer om hur dessa symboler fungerar kan du läsa längre ned. Bakgrundsljudet i spelet verkar vara en livlig fest, där det skålas och dricks champagne för fullt, vilket är en rolig detalj. 

Piggy Riches Slot är en femhjulig slot med tre rader symboler, precis som vanligt. Här finns 15 fasta vinstlinjer som alltid är aktiva under varje snurr och som inte kan ställas in manuellt av spelaren. Att det endast finns 15 vinstlinjer kan anses vara en nackdel, då dagens slots ofta bjuder på minst 20 – 25 vinstlinjer. Detta gör det en aning svårare att snurra fram en vinst. Insatserna i spelet är relativt låga – som mest kan du satsa 750 kronor per snurr och som minst 1,50 kronor. Du ställer enkelt in insatsen med hjälp av knapparna under spelplanen. Välj en insatsnivå mellan ett och tio samt ett passande myntvärde mellan 0,01 – 0,50. 

Bonusfunktioner 

I Piggy Riches Slot är det wilds och scatters som står i centrum när det gäller bonusfunktioner. Här finns med andra ord inga avancerade och häftiga extrafunktioner eller bonusspel, så om du är ute efter detta får du tyvärr leta vidare. Om du gillar traditionella, lite enklare slots kan Piggy Riches Slot dock vara ett passande alternativ. Låt oss börja med att titta på spelets wild-symbol som minst sagt är enkel att känna igen – denna kommer nämligen i form av herr gris i full kostym och hatt. Herr gris kan hjälpa dig att skapa härliga vinster genom att fungera som ett substitut för andra symboler på spelplanen. Han kan dock inte ersätta scatters. 

Extra trevligt är det att alla vinster som skapas med hjälp av wild-symboler kommer med en multiplikator på x3. Därmed vinner du alltså tre gånger så mycket som du skulle ha gjort annars! Et finns även en scatter-symbol i Piggy Riches Slot som såklart kommer i form av fru gris, klädd i exklusiva kläder och hållandes en spännande present. Henne bör du vara extra snäll emot – hon kan nämligen belöna dig med upp till 28 free spins. Och inte nog med det, de vinster du gör under free spins-rundan kan aktivera en multiplikator på upp till x6! Självklart kan du även aktivera ytterligare free spins under gratisrundan – för varje scatter du får belönas du med ytterligare ett spin. 

Fördelar 

  • Underhållande slot med utmärkande tema 
  • Wilds och free spins med multiplikatorer ökar vinstchanserna rejält 
  • Maxvinst på 360 000 mynt 
  • Kan spelas på både mobil och dator 

Nackdelar 

  • Inga häftiga effekter eller funktioner 
  • Inget bonusspel 
  • Låg maxinsats – endast 750 kronor 

Sammanfattning 

Piggy Riches Slot är ett spel som, trots sin ålder, håller måttet än idag. Detta må vara ett av NetEnts mindre kända spel, men sloten är helt klart värd att testa, särskilt om du gillar enklare slots utan specialfunktioner. Maxvinsten i spelet är otroliga 360 000 mynt och wilds, free spins och multiplikatorer hjälper dig att nå den. Extra spännande blir det under free spins-rundan, där du kan aktivera en multiplikator på upp till x6. Detta är främst en slot som passar spelare som gillar att satsa lägre, då maxgränsen för insatser är ynka 750 kronor. Testa gärna spelet med gratispengar innan det är dags att jaga grisarnas rikedomar. Spela Piggy Riches Slot idag och bli en del av deras framgång!